Prof. Dr. Ender Sarac - Kilo verme ve diyet
|
Bitki caylari,
Ender Sarac zayıflama ve diet,
Hizli kilo vermenin sakincalari,
İstah kesme - İstah kontrolu,
Lifli besinler,
Sismanlatici besinler
|
Ender Saraç'ın Zayıflama Önerileri
Dr.Ender Saraç’ın Zayıflama Önerileri
Bitki Çayları:Yeşil çay,Kiraz sapı,Mısır Püskülü,Sinameki,Rezene gibi çaylar,idrar ve bağırsak boşaltıcı etkiye sahip olduklarından incelmeye faydalı olacaklardır.
Ihlamur,Nane ve Papatya da iştahı denetlemek için faydalı olur.
Zayıflama sürecinde dikkat edilmesi gerekenler:
Akşam ağır ve geç beslenmek,dolu mideyle yatağa girmek,kırmız et,şarküteri ürünleri,yağlı peynirler,beyaz un ve beyaz şeker gibi rafine edilmiş gıdalar,tuzlu ve yağlı çerezler,yağlı kızarmalar,yağlı katkı sosları,cipsler,çikolatalar,şekerli ve asitli içecekler,genelde şişmanlatıcı etkiye sahiptirler ve dikkat edilmesi gerekir.
Oysa yavaş emilen ve bağırsaklarda yavaş hareket eden lifli,çeperli gıdalar,tam tahıllar,bakliyatlar,yeşil lifli yapraklı sebzeler,çok şekerli olmayan taze meyveler,az zeytinyağlı yemekler,doğal müsliler, yulaf ezmesi,derisiz beyaz et,yumurtanın beyazı gibi yiyecekler ise genelde daha düşük glasemik etkiye sahiptirler ve kişide şişmanlatıcı etki pek oluşturmazlar.
Zayıflama sırasında sıvı alımı çok önemli...
Sağlıklı zayıflama programlarında,günde en az,1,5 katkısız sıcak su ve günde en az 3-4 fincan şekersiz bitki çayı içmek çok önemlidir.2 litre
Maden suyunu,gazlı olduğu için asitli içecekler grubuna sokmak yanlıştır.Oysa tam tersine bu içecek asitten ziyade alkali bir yapıya sahiptir..
Son dönemlerde fazla kırmızı et,asitli içecekler,kızartmalar,acılı baharatlar,ağrı kesici ilaçlar,şarküteri ürünleri gıdaların,aşırı tüketimi daha asidik bir beslenme şekline yol açtı.Bu durum da cilt problemleri,mide yanmaları,sindirim sistemi bozuklukları gibi birçok asidik problemin ortaya çıkmasına zemin hazırladı.Bu nedenle madensuyu,şekersiz kayısı kompostosu gibi bazı yardımcı katkılarla,asit-baz dengesinin sağlandığı diyetlerde,sindirim sistemi problemi olmaz.
Diyet sırasında sofranızda bulunması gerekenler:
Sofranızdan keten tohumunu,normal müsliyi,yağsız beyaz eti,yulaf ezmesini,kuru fasulye hariç diğer bakliyatları,tam tahılları,yeşil lifli yaprak sebzeleri(özellikle tere ve roka),taze şekeri düşük mevsim meyve ve sebzelerini,bitki çaylarını,maden suyunu ve yağsız süt ürünlerini eksik etmeyin.
Nane,yeşil elma,zerdeçal,özel ayurvedik bir koku olan meda aroma kokusunun iştah kesmeye ve sağlıklı zayıflamaya etkisi bulunmaktadır...
Zayıflama sürecinde vücutta oluşabilecek çatlaklara karşı:
Susam yağı ve bunun içerisine katılan az miktarda biberiye yağı ,kekik yağı gibi hafif acı,buruk ve canlandırıcı yağlarla duştan önce birkaç dakika süreyle,masaj yapılması zayıfladıkça oluşan çatlaklar için yararlı olacaktır.
HIZLI KİLO VERMEK İSTEMEK YANLIŞTIR
Çok özel durumlar dışında asla ve asla,hızlı kilo vermeyin..En ideali haftada 1 kilo civarındadır..Çok hızlı verilen kilolar,hem vücut dengesini bozup hastalıklara yol açabilir ya da hızlı geri alınır...
Dr.Ender Saraç’ın Zayıflama Önerileri
Bitki Çayları:Yeşil çay,Kiraz sapı,Mısır Püskülü,Sinameki,Rezene gibi çaylar,idrar ve bağırsak boşaltıcı etkiye sahip olduklarından incelmeye faydalı olacaklardır.
Ihlamur,Nane ve Papatya da iştahı denetlemek için faydalı olur.
Zayıflama sürecinde dikkat edilmesi gerekenler:
Akşam ağır ve geç beslenmek,dolu mideyle yatağa girmek,kırmız et,şarküteri ürünleri,yağlı peynirler,beyaz un ve beyaz şeker gibi rafine edilmiş gıdalar,tuzlu ve yağlı çerezler,yağlı kızarmalar,yağlı katkı sosları,cipsler,çikolatalar,şekerli ve asitli içecekler,genelde şişmanlatıcı etkiye sahiptirler ve dikkat edilmesi gerekir.
Oysa yavaş emilen ve bağırsaklarda yavaş hareket eden lifli,çeperli gıdalar,tam tahıllar,bakliyatlar,yeşil lifli yapraklı sebzeler,çok şekerli olmayan taze meyveler,az zeytinyağlı yemekler,doğal müsliler, yulaf ezmesi,derisiz beyaz et,yumurtanın beyazı gibi yiyecekler ise genelde daha düşük glasemik etkiye sahiptirler ve kişide şişmanlatıcı etki pek oluşturmazlar.
Zayıflama sırasında sıvı alımı çok önemli...
Sağlıklı zayıflama programlarında,günde en az,1,5 katkısız sıcak su ve günde en az 3-4 fincan şekersiz bitki çayı içmek çok önemlidir.2 litre
Maden suyunu,gazlı olduğu için asitli içecekler grubuna sokmak yanlıştır.Oysa tam tersine bu içecek asitten ziyade alkali bir yapıya sahiptir..
Son dönemlerde fazla kırmızı et,asitli içecekler,kızartmalar,acılı baharatlar,ağrı kesici ilaçlar,şarküteri ürünleri gıdaların,aşırı tüketimi daha asidik bir beslenme şekline yol açtı.Bu durum da cilt problemleri,mide yanmaları,sindirim sistemi bozuklukları gibi birçok asidik problemin ortaya çıkmasına zemin hazırladı.Bu nedenle madensuyu,şekersiz kayısı kompostosu gibi bazı yardımcı katkılarla,asit-baz dengesinin sağlandığı diyetlerde,sindirim sistemi problemi olmaz.
Diyet sırasında sofranızda bulunması gerekenler:
Sofranızdan keten tohumunu,normal müsliyi,yağsız beyaz eti,yulaf ezmesini,kuru fasulye hariç diğer bakliyatları,tam tahılları,yeşil lifli yaprak sebzeleri(özellikle tere ve roka),taze şekeri düşük mevsim meyve ve sebzelerini,bitki çaylarını,maden suyunu ve yağsız süt ürünlerini eksik etmeyin.
Nane,yeşil elma,zerdeçal,özel ayurvedik bir koku olan meda aroma kokusunun iştah kesmeye ve sağlıklı zayıflamaya etkisi bulunmaktadır...
Zayıflama sürecinde vücutta oluşabilecek çatlaklara karşı:
Susam yağı ve bunun içerisine katılan az miktarda biberiye yağı ,kekik yağı gibi hafif acı,buruk ve canlandırıcı yağlarla duştan önce birkaç dakika süreyle,masaj yapılması zayıfladıkça oluşan çatlaklar için yararlı olacaktır.
HIZLI KİLO VERMEK İSTEMEK YANLIŞTIR
Çok özel durumlar dışında asla ve asla,hızlı kilo vermeyin..En ideali haftada 1 kilo civarındadır..Çok hızlı verilen kilolar,hem vücut dengesini bozup hastalıklara yol açabilir ya da hızlı geri alınır...
0
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)